Crea el teu propi videojoc amb Microsoft MakeCode Arcade

| |
Ets a Inici > Blog > Crea el teu propi videojoc amb Microsoft MakeCode Arcade

T’agradaria donar la possibilitat a l’alumnat de desenvolupar el seu propi videojoc? És una forma ideal i divertida d’aprendre a programar. Avui t’expliquem com fer-ho!

Abans que res, coneixes Microsoft MakeCode Arcade?

MakeCode Arcade, és un entorn de Microsoft de desenvolupament i creació de videojocs Arcade. Aquests són un tipus de videojocs que originalment van ser creats per a les màquines recreatives o màquines d’arcade dels anys 1970 i 1980. Avui, el terme «arcade», s’utilitza per a fer referència a una categoria de videojocs que es caracteritza per la seva estètica, la seva senzillesa i la seva estructura per nivells. Normalment en aquests, un mateix personatge ha de superar les pantalles i aconseguir el màxim de punts possible.

És un bon recurs per a l’aula?

Makecode Arcade s’ha convertit en una eina digital estupenda i d’actualitat per a crear experiències atractives d’aprenentatge a l’aula. Aquest programa, basat en la programació per blocs similar a Scratch, facilita la comprensió de llenguatges de programació més complexos com Java o JavaScript, molt usats en el món professional.

A més d’aprendre conceptes bàsics de programació per desenvolupar un propi videojoc arcade, el disseny i la construcció d’aquest és un procés complex, on l’alumnat treballa habilitats com la lògica, la planificació, la resolució de problemes i la creativitat. I, això no és tot! Doncs, si incloem una història en el videojoc, l’alumnat també podrà treballar la competència lingüística, per exemple. En aquest cas haurà de seleccionar el gènere ideal per al seu joc i posteriorment desenvolupar la narrativa d’aquest.

T’animes a provar-lo? Fes servir el Recurs GRATUÏT de make+learn!

Dins de l’entorn de MakeCode Arcade podem trobar diferents lliçons i activitats per a aprendre les accions bàsiques i essencials de l’entorn. Tanmateix, nosaltres hem anat un pas més enllà. Hem preparat un recurs gratuït “Desenvolupament de videojocs amb MakeCode Arcade”, perquè puguis començar a introduir el desenvolupament de videojocs a l’aula. Així iniciar-se en l’ús d’aquesta eina serà molt senzill i divertit, tant per l’alumnat com pel professorat!

Vols saber en què consisteix i com obtenir aquest recurs? Només has d’anar a l’apartat Recursos gratuïts del nostre web i emplenar el formulari. A partir d’aquí et farem arribar el material didàctic digital que necessites per a provar aquest recurs amb el teu grup. En aquest cas, es tracta d’una presentació interactiva basada en el treball per reptes que en un parell d’hores permetrà a l’alumnat desenvolupar el seu propi videojoc: el fons, el personatge, les interaccions, etc.

I això no és tot…

Si t’agrada aquest recurs gratuït i vols donar l’oportunitat a l’alumnat de continuar aprenent a desenvolupar videojocs amb l’eina de MakeCode Arcade, estigues atent/a a les novetats del curs 2022-2023. Estem preparant una experiència digital SHERPA per a Cicle superior de primària i primer cicle d’ESO! Amb aquesta, a partir del treball per reptes l’alumnat inventa, dissenya i programa l’escenari i els personatges del seu propi videojoc arcade.

No t’ho pensis més! Entra a la nostra pàgina web i descobreix aquest recurs gratuït i molts més.

Equip make+learn

Entrada similar