Projectes STEAM per a primària amb LEGO WeDo 2.0

| |
Ets a Inici > Blog > Projectes STEAM per a primària amb LEGO WeDo 2.0

A make+learn tenim clar que l'alumnat aprèn millor quan pot quan pot experimentar i interactuar amb diversos recursos. Creiem i apostem per un aprenentatge vivencial! És a dir, una manera d'aprendre que implica tots els sentits i on l'alumnat participa per complet en la tasca de conèixer, saber i investigar sobre un fenomen en particular. En l'aprenentatge vivencial s'aprèn fent, per mitjà de l'acció, i s'involucra totalment al grup en una experiència educativa.

Amb l'objectiu de continuar aportant el nostre granet de sorra i fomentar l'educació STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) a les aules, neixen els nostres Projectes STEAM. Un ventall de projectes pensats per a educació primària i secundària que faciliten la integració de la tecnologia i la competència digital en el procés d'ensenyament-aprenentatge, juntament amb l'adquisició de les habilitats toves o soft skills.

Avui volem dedicar aquest article, a presentar-vos una proposta ideal per a cicle mitjà i superior de primària: Projectes STEAM amb LEGO WeDO 2.0.

Aquesta proposta consisteix en un conjunt de projectes STEAM de nivell progressiu emmarcats en tres eixos temàtics diferents.

Representació de les temàtiques i entorns de programació dels diferents nivells de projectes STEAM amb LEGO WeDo 2.0

Cada eix temàtic i nivell proposa a l'alumnat un repte que ha de resoldre seguint la metodologia Design Thinking i amb el Kit LEGO WeDo 2.0, material de manualitats i l’entorn de programació de LEGO WeDo o Scratch 3.0. Sí, el fet de combinar LEGO WeDo amb tinkering i Scratch fan que siguin fan que siguin projectes diferents a tot el que has pogut fer fins ara amb LEGO Education!

Els nostres nous Projectes STEAM amb LEGO WeDo 2.0 són flexibles. Doncs en funció de la disponibilitat del centre o les necessitats del grup, es poden dur a terme en 6 hores o bé ampliar fins a 10 hores afegint una activitat vinculada amb ciències i matemàtiques i/o de comunicació.

Representació del mòduls i activitats que composen els projectes STEAM amb LEGO WeDo 2.0

Cada projecte disposa de material didàctic digital i un kit de material maker per portar-lo a terme a l’aula. I si et fan falta kits de LEGO WeDo 2.0, també te’ls podem proporcionar!

Durant aquest tercer trimestre l’Escola Joan Miró de Canovelles i EDUCEM Granollers ja s’han animat a provar algun dels projectes i han quedat molt contents!

El professorat ha descobert una manera de treure més profit als seus kits de LEGO WeDO 2.0 combinant-los amb altres recursos i l'alumnat ha consolidat coneixements de diferents disciplines d'una forma manipulativa i engrescadora.

Consulta'ns si t’interessa saber més sobre aquests Projectes STEAM o algun dels altres que trobis al nostre web i fomenta la curiositat i la creativitat de l’alumnat amb projectes reals i itineraris d’aprenentatge vivencials.


Equip make+learn

Entrada similar