Aprèn Ciència i Tecnologia amb els projectes STEAM de SHERPA

| | |
Ets a Inici > Blog > Aprèn Ciència i Tecnologia amb els projectes STEAM de SHERPA

Sabies que la tecnologia aplicada a l’educació, i en concret a les matèries STEAM, és una combinació ideal per a crear projectes interdisciplinaris?

En el marc de la Setmana de la Ciència, que aquest any se celebra de l’11 al 20 de novembre, s’organitzen un munt d’activitats de divulgació arreu del territori: exposicions, tallers científics, activitats presencials i virtuals, etc. Una oferta variada i pensada perquè tothom tingui l’oportunitat de viure aquesta setmana de ben a prop!

La Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada a Catalunya per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats, té com a objectiu apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre infants i joves.


Per què les disciplines STEAM són tan importants en l’actualitat?

La formació STEAM va més enllà de l’aprenentatge de l’alumnat sobre Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques. L’aprenentatge de les matèries STEAM de manera transversal permet desenvolupar múltiples habilitats i coneixements de gran utilitat en el futur de l’alumnat. D’això estem segurs a make+learn!

Fins al moment, si preguntàvem a l’alumnat pel cicle de l’aigua o les lleis de Newton, per exemple, podrien explicar-nos en què consistia sense acabar d’entendre molt bé el perquè.

Avui dia, som conscients que l’ensenyament ha d’anar un pas més enllà de l’aprenentatge memorístic. Per això, a make+learn, abordem continguts com els que hem esmentat anteriorment, el cicle de l’aigua o les lleis de Newton entre altres, de manera transversal, pràctica i significativa.

Volem que l’alumnat comprengui els conceptes, però que alhora millori la seva capacitat d’anàlisi i de resolució de problemes. I com ho fem? Amb activitats com la que avui t’oferim gratuïtament només omplint aquest formulari i els Projectes STEAM de SHERPA.

Què són els Projectes STEAM de SHERPA?

Adaptats a la LOMLOE, els projectes STEAM del programa educatiu SHERPA aborden contingut científic i tecnològic a través d’activitats creatives, d’experimentació i de recerca. D’aquesta manera, l’alumnat desenvolupa i potencia habilitats com la creativitat, la col·laboració i la resolució de problemes del món real.

Els Projectes STEAM de SHERPA inclouen tot el material necessari per a dur a terme el projecte a l’aula. Des dels kits de material fins a l’accés per al professorat a l’aula virtual de m+l, on té a la seva disposició tot el material didàctic necessari: cronograma, guies docents, presentacions visuals, presentacions interactives, documents de treball, rúbriques d’avaluació, etc.

Si durant la setmana de la ciència vols implementar a l’aula algun Projecte STEAM de SHERPA, et pot interessar:

Projecte STEAM: Cicle de l’aigua
Integra coneixements i habilitats relacionades amb el procés tecnològic, el dibuix tècnic i artístic, l’ús d’eines a l’aula de tecnologia. A partir del treball per reptes i el treball manipulatiu l’alumnat construeix i programa en blocs amb micro:bit i MakeCode una maqueta per explicar les diferents fases del cicle de l’aigua.


Projecte STEAM: Qualitat de l’aire
Integra coneixements i habilitats relacionades amb el procés tecnològic, el dibuix tècnic, l’ús d’eines a l’aula de tecnologia, el disseny 3D amb Tinkercad, la programació en blocs amb micro:bit i MakeCode, la creació d’un blog i l’anàlisi de dades. A partir del treball per reptes i el treball manipulatiu l’alumnat construeix i programa amb micro:bit i MakeCode un dispositiu per mesurar la concentració de CO2.


Projecte STEAM: Hort al núvol
Integra coneixements i habilitats relacionades amb el procés científic, l’anàlisi de dades i la programació en blocs de diferents sensors i actuadors d’una extensió IoT per a micro:bit. A partir del treball per reptes i el treball manipulatiu l’alumnat desenvolupa un sistema capaç de monitorar diferents paràmetres d’un hort, com la temperatura i la humitat, a través d’una plataforma online.


Projecte STEAM: Disparats

Integra coneixements i habilitats relacionades amb la tecnologia, les matemàtiques i la física. A partir del treball per reptes i una guia pas a pas, l’alumnat construeix, programa en blocs la micro:bit amb MakeCode i personalitza un coet propulsat per aire amb paracaigudes. Analitza l’alçada que assoleix el coet en el llançament, així com la durada de vol, la velocitat i l’acceleració. 

Sol·licita l’activitat gratuïta i construeix amb l’alumnat un hort vertical. I si encara vols més, consulta la nostra pàgina web i descobreix tots els Projectes STEAM de make+learn. No esperis més!

Equip make+learn

Omple el següent formulari i t'enviarem l'activitat gratuïta:

Entrada similar