Participa a la ROBOCAT 2023!

|
Ets a Inici > Blog > Participa a la ROBOCAT 2023!

Vols que el teu alumnat visqui un campionat de robòtica? T’agradaria que participés i posés en pràctica els seus coneixements i habilitats en programació a la ROBOCAT 2023? No esperis més, des de make+learn t’ho posem molt fàcil!

En articles anteriors vam parlar-vos de la ROBOCAT, com un entorn tecnològic d’aprenentatge. Doncs aquesta iniciativa que se celebra des de 2015, reuneix a milers d’estudiants que participen en el campionat amb un objectiu comú: resoldre un repte mitjançant la robòtica.

A make+learn entenem la robòtica educativa com un recurs pedagògic que a més de fomentar el desenvolupament de competències de l’àmbit STEAM, orientat correctament, ajuda a desenvolupar altres habilitats i competències en l’alumnat com: l’anàlisi, la lògica, la resolució de problemes o el treball en equip, per exemple.

El repte de la setena edició de la ROBOCAT

A l’edició de 2023 les persones participants en la ROBOCAT, hauran de resoldre un repte ambientat en l’agricultura sostenible. Una temàtica d’actualitat que involucra activament a l’estudiant en una situació problemàtica real, significativa i relacionada amb el seu entorn.

Així doncs, en un entorn de campionat de robòtica es proposa als equips participants de la ROBOCAT 2023, dissenyar i construir un o més robots que compleixin els requisits per a resoldre aquest repte. Alhora que debaten sobre l’estat actual i el futur de les tecnologies i les aplicacions dels robots agrícoles. Doncs en aquest sentit, ja existeixen actualment robots agrícoles que estan ajudant a avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides però encara hi ha molt per avançar i molts interrogants a respondre. En definitiva, un repte que anima als joves a pensar, reflexionar i contribuir en noves pràctiques agrícoles sostenibles, mentre desenvolupa un enginy aplicant coneixements de diferents àmbits. A més, i per primera vegada, de motivar als participants a col·laborar amb altres equips per elaborar diferents estratègies segons les habilitats de cadascú.

make+learn i la ROBOCAT

Any rere any, col·laborem amb l’associació organitzadora d’aquest campionat de robòtica que fa accessible i assequible les activitats robòtiques a centres educatius i cívics, particulars i entitats del sector.

D’una banda, des de make+learn participem en el desenvolupament del camp de joc de cada edició, fent que una idea i un prototip s’acabin convertint en el tauler de joc del campionat. Així, preparem els plànols i les guies de muntatge perquè els centres educatius puguin tenir tot el necessari per a muntar els seus camps. D’aquí que després tinguem disponibles diferents kits a la nostra botiga online!

D’altra banda, amb l’objectiu de facilitar la tasca als docents i convidar a l’alumnat a viure una experiència molt enriquidora com és un campionat de programació i robòtica, preparem un recurs gratuït. Aquest proporciona al professorat diferents pautes, reptes i activitats perquè assumeixi un paper molt semblant al d’un entrenador/a d’equip i el seu alumnat es prepari per al campionat.

Estàs a punt per a participar a la ROBOCAT 2023? El període d’inscripcions va començar el dia 1 de setembre de 2022 i finalitzarà el 12 de febrer de 2023.

Compra ja a la botiga online de make+learn el camp oficial i els elements de joc d’aquesta edició. Contacta’ns si necessites kits de robòtica a mida, components d’electrònica o servei de fabricació digital (impressió 3D i tall làser) per fer realitat les vostres idees. Prepara’t per al Campionat de Robòtica de Catalunya, molta sort!

Equip make+learn

Entrada similar