Nou espai maker a Canovelles!

Ets a Inici > Blog > Nou espai maker a Canovelles!

Make+learn junt amb l’Ajuntament de Canovelles va inaugurar el passat mes de maig un nou espai maker. Amb l’objectiu d’apropar el moviment maker al veïnat de Canovelles i donar l’oportunitat a la ciutadania i als centres educatius, hem tirat endavant tots plegats aquesta iniciativa.

L’espai, ubicat a l’antic Centre Cultural, serà un punt de trobada municipal adreçat a la ciutadania i, especialment, a l’alumnat dels centres educatius del nostre municipi, amb la finalitat que descobreixin nous recursos i aprenguin noves habilitats a partir de projectes creatius.

Ja has anat a visitar-lo? T’expliquem què hi pots fer i què tenim pensat fer-hi!

L’espai maker

Un makerspace és un espai col·laboratiu i d’experimentació que combina elements de taller, laboratori i art. Un entorn d’aprenentatge ideal per a crear i desenvolupar projectes innovadors!

Aquests espais juguen un paper fonamental en el desenvolupament d’habilitats i coneixements essencials per al futur professional del jovent.

Per crear l’espai de Canovelles vam investigar i visitar altres makerspaces. Per exemple, el SOKO TECH de Barcelona, que és un referent al nostre territori. El SOKO TECH és un laboratori d’innovació social digital que està ubicat a una antiga fàbrica de xocolata. L’equip que l’impulsa és multidisciplinar, professionals experts en l’àmbit de la ciència, la tecnologia, la creativitat i la innovació. Allà dissenyen i implementen esdeveniments, projectes i programes tant locals com internacionals relacionats amb les STEAM.

El makerspace de Canovelles està organitzat en diferents estacions o zones destinades a la construcció, la fabricació digital (impressió 3D i tall làser), l’stop-motion, la robòtica i la informàtica. A més de dues taules centrals que permeten el treball cooperatiu i possibiliten moure elements de l’espai per tal d’adequar el lloc a les necessitats de cada moment.

Primer campus d’estiu al makerspace de Canovelles

Aquest passat mes de juny es va iniciar la primera activitat programada a l’espai: el campus d’estiu de programació i robòtica.

Durant les quatre setmanes que va tenir lloc el campus, els infants i joves van aprendre a través de reptes i projectes que combinaven diverses tecnologies. I amb tota mena de materials, van descobrir nous recursos tecnològics i van desenvolupar competències i habilitats com la creativitat, el treball en equip, la resolució de problemes i l’autonomia.

Així doncs, els matins van ser d’allò més entretinguts. Els i les participants, dividits en dos grups, l’Alfa (10-12 anys) i la Beta (13-15 anys), van poder fer algunes de les nostres activitats estrelles com el Pinball, la Sínia, el torneig de Robot-sumo o la creació del seu propi videojoc amb MakeCode Arcade!

Vam veure els resultats dels projectes i van ser extraordinaris! Però el millor de tot, és que a la majoria d’infants i joves participants els hi va picar la curiositat per les STEAM i volien continuar formant-se en aquestes disciplines.

I a partir d’ara…

El makerspace de Canovelles no s’aturarà pas!

Als matins, els centres escolars del municipi podran venir a fer ús de les instal·lacions per complementar les seves experiències educatives mitjançant tallers de tecnologia creativa. A les tardes del curs escolar, serà l’espai on fer l’extraescolar de robòtica, Club make+learn.

A més, es realitzaran formacions per a professorat i tècnics de l’ajuntament sobre tecnologia i educació maker; es realitzaran cursos formatius sobre programació, robòtica, disseny i fabricació per a persones que vulguin millorar el seu perfil professional i la seva ocupabilitat; entre altres propostes que segur que van sortint.

El makerspace de Canovelles és un lloc viu, que batega amb força per apropar les STEAM al municipi.

Des de make+learn estem desitjant veure’l en marxa! Si vols saber-ne més, no dubtis en contactar-nos.

Equip make+learn

Entrada similar